Prima pagină FAQ Căutare Vizualizare mesaje fără răspuns Vizualizare subiecte active Înregistrare Autentificare
Parannoya Forum
Nu ne masurati talentul, nu exista parametri!
Fort Minor - The Rising Tied [2005]
Pagina 1 din 1 [ 4 mesaje ] Scrie un subiect nou Scrie un subiect nou   Răspunde la subiect Răspunde la subiect

Primul mesaj necitit Versiune printabilă
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
Mesaj Fort Minor - The Rising Tied [2005] Scris: 31 Iul 2010, 12:33
Octavv
Neconectat
Si totul a inceput cu..

Cld scrie:
Octav, te-ai depasit pe tine insuti cu articolul 8-) . Astept sa vad daca poti face asta si pentru albumele straine.

The Rising Tied

In primul rand vreau sa prezint condoleantele mele reviewului meu mort prematur din cauza unei pene de curent.. si.. sa reincepem..

Mike Shinoda: ,,'Fort' represents the more aggressive side of the music. 'Minor' can mean a few things: if you're talking about music theory, the minor key is darker. I wanted to name the album rather than having my name on the cover, because I want people to focus on the music, not me."

Fort Minor este o trupa formata de Mike Shinoda ca side-project al trupei de Nu Metal numita Linkin Park.
Spre deosebire de multe alte trupe, Fort Minor foloseste instrumente reale+DJ si nu negative lucrate doar in studio cu vreun program. Din aceasta cauza diferenta dintre Fort Minor si alte trupe devine si mai mare, deoarece si versurile sunt cu totul diferite. Ia sa vedem..

1. Introduction

,,I know it's gonna be something serious.."

Ceva care te face sa crezi ca va fi ceva serios :> Asa a zis Jay-Z.. cine suntem noi sa zicem altfel?

2. ,,Remember the name"

,,This is ten percent luck, twenty percent skill
Fifteen percent concentrated power of will
Five percent pleasure, fifty percent pain
And a hundred percent reason to remember the name!"

Prima piesa din album prezinta fiecare membru al trupei Styles of Beyond (Tak, Ryu) si pe Shinoda intr-o maniera foarte interesanta. Un flow incredibil si un motiv bun pentru a placea aceasta trupa.. adica.. ascultati macar refrenu'..
De altfel, prima piesa care a primit videoclip ( http://www.youtube.com/watch?v=F11JqLUBCfY ).

3. Right now

,,But in this world everything can change just like that.."

O piesa foarte interesanta si emotionanta. Cel putin pentru mine. Prezinta viata. Adica, cum ar fi daca ai sti ce se intampla cu o persoana pe care nu o cunosti in momentul asta? Adica dom'le ce face in momentu asta baba de la etaju' 3? Sau ce face vanzatorul de la magazin in timpu' liber?.. Poate in momentul asta baba moare iar vanzatorul de la magazin e dat afara.. Iar noi stam relaxati in pat/fotoliu.. Si oricand se poate schimba situatia.. Pentru ca pentru cineva o intorsatura de situatie ar putea fi buna, iar pentru altul, aceeasi intorsatura de situatie.. nu asa de buna.. Da de gandit.

http://www.youtube.com/watch?v=ZpnGfC4pCnU&NR=1 e un videoclip independent, care nu apartine Fort Minor.. Dar cred ca e bine facut.

4. Petrified

,,Now why is everybody so petrified?"

2 cuvinte: PARTY PUMPER!! Una din piesele mele favorite din album, foarte energica, si a doua piesa cu videoclip :> ( http://www.youtube.com/watch?v=X753OM-zk20 ). Pur si simplu o piesa care te face sa sari in sus si sa dansezi si sa golesti sticlele alea de tuica/palinca/horinca din colt. Enjoy!

5. Feel like home

,,These days are dark and the nights are cold
People acting like they lost their soul"

V-ati simtit vreodata de parca nu ati avea loc in lume? De parca locul vostru nu e aici, dar nici acolo.. Si incerci sa fii tare da nu iti iese? Piesa asta va ajuta.. :) De multe ori mi-a fost greu, din diferite motive, ba certuri cu persoane apropiate, ba pur si simplu imi venea sa bag 4 stelute(****) in gura lumii, piesa asta m-a ajutat putin. De ce? Pentru ca macar stiu ca nu sunt singurul care se simte asa, nu sunt un caz izolat ci pur si simplu un altul care trece printr-o perioada de rahat(turcesc).

6. Where'd you go?

,,Where'd you go?
I miss you so,
Seems like it's been forever,
That you've been gone."

Am atatia prieteni plecati in alte tari straine ca piesa asta mi s-a lipit de inima instantaneu.. Dar ma gandesc ca sunt un caz fericit. Adica ma gandesc la cei care au un parinte sau chiar pe amandoi plecati in strainatate sa scoata un ban. Sau ce ziceti de cei care au un parinte, un frate, un fiu.. in Irak?.. Si li se rupe inima stiind cat de departe sunt unul de altul si ca poate nu ii vor mai vedea vreodata.. Nu stii niciodata ceea ce ai pana nu il pierzi.. mesaj promovat de Fort Minor..
Si da, are un videoclip ( http://www.youtube.com/watch?v=zQdglLeGQXM )..

7. In Stereo

,,We're wired up
fired up
fucking ready to go.."

Da, da, da... un alt party pumper.. Un instrumental de calitate superioara, versuri extrem de bune, insa partea mea favorita vine spre sfarsit.. Daca ai un bass bun, piesa asta TREBUIE ascultata. STEREO.

8. Back Home

,,But I guess you gotta just watch out for your own
'Cause ain't a damn thing free
Back home.."

Nu stiu altii cum sunt dar eu cand plec din locul pe care il numesc casa.. ma gandesc doar la momentul in care voi veni inapoi.. Nu conteaza cat te distrezi in alte parti, tot mai bine e acasa.. Nu credeti?... Bine, se vor trezi unii sa zica: ,,Ba, da eu vreau sa scap de mama si de tata, deci daca plec de acasa e perfect." Pai asta e cu totul alta treaba. Nu locul e problema... ci locuitorii.. :D

9. Cigarettes

,,Everyone exaggerates a tiny little bit
To make that shit sound more gangster than it really is..."

BASS!!!!! Bine, trecand peste instrumentalul mai mult decat profesionist.. Ce va place voua la muzica rap?.. Adevarul? Sau sa va simtiti bine ascultand o piesa despre smecherii de baieti de cartier care va impusca daca nu sunteti cuminti? Si care va sperie mai tare decat bau-bau?.. Daca preferati a doua parte si mai si cantati rap, atunci e pentru voi aceasta piesa. Nu pot spune ca imi place mesajul, pentru ca adevarul dus la extrem e o minciuna.. in rest, toate cele bune. Eu unul prefer adevarul adevarat.. altii prefera adevarul cu cateva exagerari pe la colturi.. in esenta nu e nimic rau.. dar..

Nu ma intelegeti gresit, nu e o piesa deloc rea.. Ba mai mult, cred ca mai mult din jumatate din cei ce canta folosesc aceeasi formula.. Si gusturile nu se discuta. Dar parca vroiam altceva.. :( In fine, nu pot pur si simplu sa blamez o trupa pentru o piesa care nu imi place mie personal pe cat as vrea.

10. Believe Me

,,Just so you know now
You're on your own now believe me..."

Pentru cei ce au avut de suferit din cauza prietenilor.. No comment. Cu dedicatie "prietenului" tau. Am patit-o de multe ori. Am fost lasat balta de prieteni vechi pentru chestii noi. Dar.. pana la urma tot raul spre bine. Macar am mult mai multa grija acum. :D
Siiiii are videoclip! ( http://www.youtube.com/watch?v=KyBqut_jJBc ) care este superb.

11. Get me gone

,,Before the first song that you heard me on
There were people already tryin' to get me gone..."

O piesa care mi se potriveste MIE. Si probabil voua in caz ca ati vrut sa faceti ceva si nu a avut nimeni incredere ca veti reusi. Si cand ati reusit.. :shock: :lol: :shock: In piesa Mike Shinoda povesteste cum sponsorii Linkin Park nu l-au vrut ca solist rap in Linkin Park. Si cand a reusit.. :shock: :lol: :shock:

12. High road

,,You can say what you have to say
'cause my mind's made up anyway
I'm taking the high road going above you
this is the last time that I'm gonna trust you..."

Heh, un fel de combinatie de ,,Get me gone" si ,,Believe me" cred.. si mai cred ca se adreseaza presei, dar nu e obligatoriu. Si cum inca nu am probleme cu presa.. :)) Ei bine, mesajul e foarte clar in aceasta piesa iar refrenul e mai mult decat tentant.

13. Kenji

,,Pearl Harbour's Been Bombed And The Japs Are Comin',
Pictures of soldiers dyin' and runnin'.."

Si o poveste despre al doilea razboi mondial si despre discriminarea asiaticilor din SUA. Implicit despre bunicii lui Mike Shinoda. Aceasta piesa este una din piesele de rezistenta marca Fort Minor. De ce? Pentru ca am impresia ca Mike a pus cel mai mult suflet in aceasta piesa. Pot simti pur si simplu ura si sentimentele lui fata de acea perioada cand ascult piesa asta. Ascultati!

14. Red to Black

,,Dying to get away
Let the pain of yesterday
Go slipping through the cracks..."

O poveste despre problemele de zi cu zi pe care le avem. Si despre faptul ca unele probleme nu trebuie ignorate. Pentru ca o mica problema duce la una mai mare.. si tot asa.. Multumesc lu Doamne Doamne ca nu am avut probleme de genul. Sau am si nu imi dau seama?...

15. The Battle

,,These hungry rappers battle for a buck and some change.."

Freestyle marca Celph Titled.. nu am gasit nimic interesant, sincer.. scuze.. desi e destul de impresionant sa ai un flow bun in freestyle fara sa repeti cuvintele..

16. Slip Out the Back

,,Listen, its like poker you can play your best
But you got to know when to fold your cards and take a rest.."

Trebuie sa stii cand sa te opresti. Si trebuie sa stii cand sa fugi. Trebuie sa stii cand e curaj si cand e prostie sa faci un lucru.. Cam asta ne invata Fort Minor in piesa cu numaru 16.. Daca nu ai tu grija.. cine are?.. Fizz?

Si pentru ca un lucru bun nu vine niciodata singur..

Special Edition

17 "[Silence]"

18 "[Silence]"

Trackurile 17 si 18 sunt tacere totala.. 4 secunde de fiecare.. se presupune ca asta e repaus pentru..

19. Be somebody feat. Lupe Fiasco and Holly Brook

,,Gonna be somebody
For anybody tellin me I can't
Gonna be someone
For anyone who told me I had no chance.."

Imi amintesc cand eram mic si mi se zicea: Sa fii avocat, doctor, popa sau parlamentar.
Da' daca nu vroiam?.. Ma gandesc ce ar fi daca oamenii nu ar da idei copiilor. Sa fie fiecare ce vrea.. Pentru ca vrei, nu vrei, tu ai chestia aia in cap: ce mi-a zis tata ca trebuie sa fiu. Si cresti cu ideea ca trebuie sa devii ixulescu, chiar daca tie ti-ar fi mai bine zetulescu. Si cand pui piciorul in prag si zici ca vrei sa fii zetulescu, ti se spune clar: ,,Nu ai sa reusesti." Si totusi..

20. There They Go

,,Oh no close the door
Shut the lights and start the show
Better let everybody know
Get on the mic and there they go!!!"

Piesa mea favorita de la Fort Minor. All time.. Un party pumper de milioane, un ritm perfect, rapid ce te tine pe varfurile picioarelor.Refrenul face jumatate de piesa.. Iar negativul.. bassul... I think I am inlove.. :oops:

21. The Hard Way

,,Let me walk you through the world that I currently stay in.."

Negativul e gen Linkin Park.. Versurile sunt gen Linkin Park.. Pentru cei ce se simt ignorati cand nu ar trebui.. Toti avem de dat si de luat.. Unii trec peste asta cu nesimtire.. Ba, astia de sus.. auziti?..

I'm going at it the hard way

Plusuri

Party Pumpers!!
Calitate excelenta
Poveste.. ah.. povestea..
Te invata lucruri noi, si iti reaminteste de chestii vechi pe care le-ai uitat.

Minusuri

Mike Shinoda nu e roman.
Cigarettes
Mai ziceti voi..

Imagine
Mesaj Re: Fort Minor - The Rising Tied [2005] Scris: 31 Iul 2010, 22:09
Cld
Neconectat
Site Admin
Hai k asta-i buna, Octav, la minusuri - Mike Shinoda nu e roman=)). Da, eu asteptam si un al doilea album de la ei, pacat ca proiectul nu a mai putut fi sustinut de Mike . Pacat...uite un album necomercial care a iesit foarte bine. Si cred ca nu e singurul. Oricum, bine ca exista Linkin Park, yo am fost un gen de mini-fan al trupei. Si acum ii ascult cu cea mai mare placere :D

PS: Remarcabila treaba pe care o faci cu articolele! Te-as fi pus editor-sef daca am fi avut o revista in domeniu ;) Good job, keep it goin'!

Parannoya provoaca reactii in lant...
Mesaj Re: Fort Minor - The Rising Tied [2005] Scris: 31 Iul 2010, 23:01
Octavv
Neconectat
Cld scrie:
Hai k asta-i buna, Octav, la minusuri - Mike Shinoda nu e roman=)). Da, eu asteptam si un al doilea album de la ei, pacat ca proiectul nu a mai putut fi sustinut de Mike . Pacat...uite un album necomercial care a iesit foarte bine. Si cred ca nu e singurul. Oricum, bine ca exista Linkin Park, yo am fost un gen de mini-fan al trupei. Si acum ii ascult cu cea mai mare placere :D

PS: Remarcabila treaba pe care o faci cu articolele! Te-as fi pus editor-sef daca am fi avut o revista in domeniu ;) Good job, keep it goin'!

1. Pai daca ar fi fost roman inseamna ca noi aveam cu adevarat muzica de calitate.. Nu muzica comerciala care tooot apare ca ciupercile dupa ploaie...

2. Sincer, desi sunt fan rock as fi preferat Fort Minor in loc de Linkin Park. And I love Linkin Park!

3. Dar cum nu avem revista..
Mesaj Re: Fort Minor - The Rising Tied [2005] Scris: 01 Aug 2010, 15:40
Cld
Neconectat
Site Admin
Exista si-n Romania muzica de calitate, dar la o scara mult prea mica, comparativ cu "junk-urile" care se promoveaza pe la noi. Asta e, astia ii avem cu astia defilam, fie ca ne convine sau nu :|

Parannoya provoaca reactii in lant...
Pagina 1 din 1 [ 4 mesaje ] Scrie un subiect nou Scrie un subiect nou   Răspunde la subiect Răspunde la subiect

Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica ataşamente în acest forum
Mergi la:  
Căutare după:
Afişează mesajele de la anteriorul: Sortează după